0 9 8 7 6 5 4 3 2 1
5 4 3 2 1 0

A story to tell…

Hoe je het ook wendt of keert, een festival is altijd belastend voor de natuur. Omdat wij graag elk jaar opnieuw het lekkerste weekend van het jaar voor jullie willen opbouwen, proberen we op steeds meer manieren onze footprint te verkleinen. Maar: dit gebeurt niet vanzelf. Om het voor jullie én ons zo leuk mogelijk te maken, vragen we jullie om aan deze dingen mee te werken:

Tenten

Slaaptentjes en partytenten zijn niet te recyclen. Daarom moedigen we jullie aan om een degelijke tent te kopen, die je naar veel meer festivals mee kunt nemen. Elk jaar blijven er zeker duizend tenten achter. Te brak om je tent op te vouwen? No worries! Je buurman is vast bereid je te helpen.

Liever alleen maar je weerstand afbreken dit weekend? Het makkelijkste van alles, is het huren van een accommodatie. Die worden hergebruikt totdat ze net zo uitgewoond zijn als je achter-achter-buren, en dat is dus ook hartstikke duurzaam. Meer info vind je op onze ticketpagina!

Let op: partytenten mogen niet meer de camping op, omdat we ze na het festival veel te veel tegenkomen om en in (!) het meer. We merken dat de hoeveelheid rotzooi de spuigaten uitloopt en dit kan niet de bedoeling zijn. We zijn ontzettend blij met ons terrein en we willen dit ook graag netjes houden. Wil je tóch een partytent? In onze campingwinkel zijn deze verkrijgbaar. We gaan er vanuit dat deze tenten na afloop weer mee naar huis worden genomen. Op deze manier houden we de hoeveelheid plastic op Solar onder controle. De opbrengsten van de partytenten worden gestoken in de schoonmaak van het campingterrein.

Peuken

Een sigarettenfilter bestaat uit plastic vezels en breekt niet natuurlijk af, maar belandt als plastic deeltjes in de grond en het water. Trekje gehad? Doof dan je sigaret netjes en doe deze bij het restafval in een van de vele afvalbakken, of nog beter: neem een peukenbakje mee zodat het terrein schoon blijft.

Waste Watchers

Bij de ingang van de camping krijg je een vuilniszak, gebruik deze. Probeer statiegeldflessen niet weg te gooien, maar mee terug te nemen.

Plastic Promise

Op Solar vind je vanaf dit jaar geen single-use plastics als rietjes, bordjes en bestek, confetti en handouts meer. We zijn naar een nieuw systeem werken, zodat we in de toekomst duurzamer festival kunnen organiseren.

(Probleem)wijken

Voor het eerst wordt de camping dit jaar verdeeld in woonwijken. Bij elk stuk camping hoort een post met een buurtburgemeester. Hier kun je terecht voor alle weetjes en info die je nodig hebt. Op zoek naar de EHBO? Komt in orde. Heb je een volle vuilniszak? Die kun je hier inleveren voor een nieuwe lege. Overlast van de buren die afteren totdat ze een ons wegen? Mag je hier ook melden. In principe is dit je go-to-spot voor al je zorgen. Het buurtpunt is te herkennen aan de FestiCamp vlag.

Trashure Teams

Nogmaals: de spullen die je weggooit, zijn de grondstof voor een nieuw product. Om ervoor te zorgen dat ons mooie resort spik en span blijft, hebben we Trashure Teams rondlopen die het terrein schoon houden. Help jij ze mee door je grondstoffen in de juiste bak te doen?

Digiticket

Je ticket hoef je niet uit te printen, maar kan van je telefoon gescand worden. Zo bespaar je weer een A4-tje. Als elke bezoeker dat doet, dan scheelt dat meer dan vier hele bomen voor Solar Weekend. Mooi (niet) meegenomen toch?

Groener Gras

Elk jaar verkopen we meer en meer Groener Gras tickets. De Groener Gras Camping is het schoonste stukje camping, waar je samen met je buren je plekje netjes houdt. Wordt dat niet nageleefd? Dan mag je elkaar erop aanspreken.

Power!

We gebruiken slimme stroomplannen en aggregaten om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk diesel gebruiken.

Vervoer

Groen reizen? Kom met de trein! Nog groener reizen? Kom met de fiets en fiets die festivalkilo’s eraf vóórdat het feest begint! Wil je toch met de auto komen? Probeer dan samen te komen. Scheelt je ook meteen een extra parkeerticket.

Partytenten

Partytenten zijn niet toegestaan. Na afloop van het festival vinden we ze overal terug rondom - en zelfs in (!) - het water. Het loopt de spuigaten uit en op deze manier proberen we de hoeveelheid afval te controleren. Wil je tóch een partytent, deze zijn te koop in de supermarkt op de camping. De opbrengsten hiervan, steken we in de schoonmaak van het terrein. Wel vragen we je deze weer mee naar huis te nemen of in te leveren bij de afvalhubs.

Partytent gekocht? Op zondag en maandag krijg je bij het verlaten van de camping bij je partytent een Properganda Keurmerk, waarmee je volgend jaar je huidige partytent weer gewoon mee mag nemen. Zo houden we Solar Propar!