05 March 2020

Solar X TikToy

Solar staat voor Built on Creativity. Alle spellen en hostings, maar ook de grote stages zijn bedacht én ontworpen door onze creatievelingen. Vandaag het verhaal van Toegangspoort-bouwer, of beter: TikToy. TikToy maakt klokken. Bijzondere klokken. En op Solar 2020? De Toegangspoort... mét klokken! TikToy vertelt.

“Waarom klokken? Ik ben gefascineerd geraakt door de tijd. Alles draait hierom tegenwoordig, het leven is gehaast. Maar ik hoop dat de mensen op Solar het besef van tijd kwijtraken zodra ze het terrein betreden: een soort tijdloze wereld.
Ik vind het leuk om te zien dat mensen verrast reageren op die klokken. Als een soort van lichtpuntje in een wereld waar iedereen altijd haast heeft. Zo maakte ik ooit een klok die floot als er iemand langsliep, of een klok die huilde als het regende. Ik vind het gewoon het leukst om mijn kunst tot leven te brengen en het is mooi om te zien als mensen daarop weer verrast reageren.
Een aantal jaar geleden heb ik geholpen bij Driehoek op Solar en dit jaar werd ik gevraagd voor de Toegangspoort. Zo’n poort ontwerpen en bouwen is wel iets nieuws. Ik probeer vooral zo origineel mogelijk te zijn in wat ik maak, ik zoek grenzen op en combineer mijn eigen stijl met verschillende elementen. Het is een mooie uitdaging om zoiets groots neer te zetten en om alles in elkaar te draaien. En met de Toegangspoort kan ik doen wat ik zelf leuk vind. Ik heb echt de vrijheid.”