04 March 2020

Solar X 20TREE

Solar staat voor Built on Creativity. Alle spellen en hostings, maar ook de grote stages zijn bedacht én ontworpen door onze creatievelingen. Vandaag het verhaal van onze Middendorp-bouwers: 20TREE. Wij spraken met Jeroen Smallegange.

“Festivals zijn een hele mooie kweekvijver, je kan laten zien wat je kan”, vertelt Jeroen, een van de oprichters van 20TREE. Jeroen en zijn team zijn al zes jaar te vinden op Solar festival. Ze namen al veel stages onder handen: van de Techno Tent tot de Mainstage, maar dit jaar gaan ze – wederom – voor Het Middendorp. Een leuke area, want: “Het Middendorp is een speurtocht, als aanvulling op de muziek. Daarnaast is Het Middendorp altijd een uitdaging; een vrije manier van werken. We wilden het speels maken, zodat je als bezoeker kunt ronddwalen. We kwamen al redelijk snel uit op Peter Pan. Daar hebben we het op gebaseerd. Denk aan loopbruggetjes, een kleine muziek area in het midden en gangen door het hele dorp met uitkijktorentjes. Het Middendorp is meer dan alleen dansen op muziek, het is ook avontuur en spelen.”

Jeroen startte zijn eigen bedrijf op 23-jarige leeftijd en inmiddels is 20TREE uitgegroeid tot een uitvoerend conceptontwikkelaar. “We begonnen ooit met het verbouwen van een discotheek, hierna rolden we langzaam de festivalwereld in en nu ontwikkelen we concepten voor – onder andere – verschillende horecazaken. We ontwikkelen, bouwen en leveren”, aldus Jeroen.

Momenteel werkt 20TREE op zo’n twintig festivals per jaar. Ook zijn de mannen druk bezig met een placemaking-project in Haarlem. Het bevalt ze wel, want: “We werken tegenwoordig alleen nog maar samen met mensen waar die samenwerking goed mee voelt.”

Insgelijks Jeroen! We zien je in augustus!

Groetjes,
Solar